Winkelwagen 0
Baclofen

Baclofen

Baclofen wordt gebruikt als spierverslapper voor het skelet. Het geneesmiddel werd ontwikkeld voor de behandeling van spasticiteit bij patiënten, en wordt ook gebruikt voor de behandeling van ernstige spierspasmen, multiple sclerose en traumatisch hersenletsel.

Naast spierontspanning kan Baclofen een licht pijnstillend effect hebben, waardoor ook het ongemak wordt verlicht bij patiënten die aan spierspasmen lijden. Dit geneesmiddel wordt echter zelden gebruikt als alternatief voor pijnstillers, omdat de pijnstillende werking langzaam op gang komt.

Actief bestanddeel: Baclofen

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00
Spierontspanners
Antischimmelmiddelen
Verlies van het gewicht
Tegen haaruitval
Hartziekten
Anticoagulantia
Antikanker
Alcoholisme
Stoppen met roken

Generieke Baclofen

Beschrijvingen

Geneesmiddel Info

 • Merknaam: Baclofen;
 • Actief bestanddeel: Baclofen;
 • Fabrikant: Polpharma, Sigma-Aldrich, Supelco.

Baclofen en het werkzame bestanddeel

Baclofen is een spierverslapper, waarvan het werkzame bestanddeel een derivaat is van gamma-aminoboterzuur (GABA). Deze organische verbinding is de belangrijkste remmende neurotransmitter van het menselijke centrale zenuwstelsel (CZS). Hierdoor vermindert Baclofen de verhoogde spierspanning als gevolg van beschadiging van het ruggenmerg.

De voordelen van het gebruik van Baclofen houden verband met het vermogen om pijnlijke buigspasmen en spontane spiersamentrekkingen te verminderen, waardoor de mobiliteit van de patiënt verbetert en de afhankelijkheid van de hulp van anderen vermindert, wat de revalidatie verbetert.

Indicaties voor gebruik

Baclofen tabletten zijn goedgekeurd voor de behandeling van reversibele spasticiteit, in het bijzonder voor de verlichting van buigspasmen van het lichaam, spontane convulsies, daarmee gepaard gaande pijn, algemene effecten van ruggenmergletsels, en multiple sclerose.

Het geneesmiddel wordt gebruikt voor trigeminusneuralgie, gastro-oesofageale refluxziekte en de hik, alsook voor:

 • tumoren van het ruggenmerg;
 • syringomyelia;
 • ziekte van de motorische neuronen;
 • transverse myelitis;
 • traumatische gedeeltelijke dissectie van het ruggenmerg.

Wat is de voordeligste manier om Baclofen te kopen?

U kunt Baclofen snel en gemakkelijk kopen bij onze online apotheek. Plaats een bestelling en krijg het geneesmiddel bij u thuis afgeleverd. De levering duurt slechts een paar dagen, en u kunt een voorraad pillen krijgen voor een lange tijd.

Voordelen van bestellen bij een online apotheek:

 • U verspilt geen tijd aan een bezoek aan een arts of apotheker;
 • U kunt een medicijn kopen zelfs als u uw recept kwijt bent;
 • U krijgt medicijnen met thuisbezorging.

Vul het bestelformulier in, wij stellen uw bestelling op en sturen het geneesmiddel dat u nodig heeft rechtstreeks vanuit ons magazijn in Europa. Dit is handig, snel en helpt u geld en tijd te besparen.

Behandelingsschema's en doseringen

Aan het begin van de behandeling wordt aanbevolen om de laagste dosis van het geneesmiddel te nemen, die een adequate therapeutische respons geeft. Als u de maximaal aanbevolen dosis neemt, maar geen resultaat van de behandeling voelt, moet u uw arts raadplegen en uw behandelingsschema heroverwegen. Het kan nodig zijn de dosering te wijzigen of over te schakelen op andere geneesmiddelen met een vergelijkbaar effect.

Volwassen patiënten
De behandeling moet worden gestart met één dosis Baclofen 15 mg per dag, bij voorkeur met meerdere doses. Als een geleidelijk toenemende dosis wordt voorgeschreven, moet deze worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt.

 • Baclofen 5 mg driemaal daags, gedurende drie dagen;
 • Baclofen 10 mg driemaal daags, gedurende drie dagen;
 • Baclofen 15 mg driemaal daags, gedurende drie dagen;
 • Baclofen 25 mg driemaal daags gedurende drie dagen.

Indien nodig kan de dosis geleidelijk worden verhoogd, maar de maximale dagelijkse dosis mag niet hoger zijn dan 100 mg.

Het helpt ook om de medicatie alleen 's nachts in te nemen om pijnlijke buigspasmen tegen te gaan, en een enkele dosis die ongeveer een uur voor specifieke taken wordt ingenomen, zoals wassen, aankleden, scheren, fysiotherapie verbetert vaak de mobiliteit van het lichaam.

Oudere patiënten van 65 jaar en ouder
Oudere patiënten kunnen in het beginstadium van het gebruik van Baclofen gevoeliger zijn voor bijwerkingen. Daarom moet u in het begin van de behandeling minimale doses gebruiken, waarbij de dosering van het geneesmiddel geleidelijk wordt verhoogd, afhankelijk van de fysiologische respons, onder nauw toezicht van een arts.

Kinderen en tieners
Baclofen tabletten zijn gecontra-indiceerd voor kinderen met een gewicht van minder dan 33 kg! Gewoonlijk wordt de behandeling gestart met de laagste dosering van 0,3 mg per kilogram lichaamsgewicht van het kind, verdeeld over 3-4 doses per dag. Daarna wordt de dosering geleidelijk verhoogd tot deze voldoende is voor het kind.

De totale dagelijkse dosis voor kinderen mag niet hoger zijn dan:

 • 40 mg/dag voor kinderen jonger dan 8 jaar;
 • 60 mg/dag voor kinderen ouder dan 8 jaar.

Aanbevelingen voor gebruik

Neem dit geneesmiddel met een kleine hoeveelheid vloeistof in voor of na de maaltijd. Het wordt aanbevolen om het geneesmiddel met melk in te nemen om maagirritatie te verminderen. Vermijd het verhogen van de dosis of het vaker innemen dan uw arts u heeft verteld.

Het afbouwen van het geneesmiddel moet altijd geleidelijk gebeuren. Verlaag de dosis consequent over een periode van ongeveer 1-2 weken, behalve in gevallen van overdosering of ernstige bijwerkingen.

Gemiste dosis

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt. Als het tijd is om de volgende dosis van het geneesmiddel in te nemen, neem deze dan in en sla de gemiste dosis over, en ga daarna terug naar het gebruikelijke doseringsschema. Neem geen twee doses tegelijk om de gemiste dosis in te halen.

Voorzorgsmaatregelen

Het is noodzakelijk de dosering van het geneesmiddel zorgvuldig in acht te nemen, vooral bij oudere patiënten, totdat hun toestand is gestabiliseerd. Het nemen van een zeer hoge dosis of het te snel verhogen van de dosis kan bijwerkingen veroorzaken bij mensen van alle leeftijden.

Voorzorgsmaatregelen

 • Baclofen dient met uiterste voorzichtigheid te worden gebruikt bij obese patiënten met hoge bloeddruk;
 • Baclofen moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij patiënten met stoornissen van de cerebrale bloedsomloop, ademhalings- of leverstoornissen;
 • Het gebruik van Baclofen is gecontra-indiceerd voor patiënten met overgevoeligheid voor het geneesmiddel of voor een bestanddeel van zijn samenstelling;
 • Met voorzichtigheid wordt het geneesmiddel voorgeschreven aan patiënten met urineretentie of aandoeningen van de luchtwegen, maag-darmstoornissen.

Vanwege het risico van een verdovende werking moet u zich onthouden van autorijden of het uitvoeren van andere gevaarlijke mechanismen, evenals van activiteiten die gevaarlijk kunnen zijn vanwege verminderde alertheid. Bovendien kan de werking van Baclofen op het centrale zenuwstelsel worden versterkt door het gebruik van alcohol en andere geneesmiddelen die het CZS onderdrukken.

Gebruik van Baclofen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap, vooral in de eerste drie maanden, mag het geneesmiddel alleen worden gebruikt als het absoluut noodzakelijk is. De voordelen van de behandeling voor de moeder moeten zorgvuldig worden afgewogen tegen de mogelijke risico's voor de baby.

Bij het geven van borstvoeding veroorzaakt Baclofen geen bijwerkingen vanwege de lage concentratie van het geneesmiddel in de moedermelk. Zuigelingen moeten echter worden gecontroleerd op tekenen van sedatie.

Mogelijke bijwerkingen

Bijwerkingen treden vooral op in het begin van de behandeling, bij te snelle verhoging van de dosis, bij gebruik van hoge doses, of bij oudere patiënten. Ze zijn vaak van tijdelijke aard en kunnen worden verminderd of opgeheven door verlaging van de dosering.

Mogelijke bijwerkingen:

 • Ernstige duizeligheid of flauwvallen, vertroebeld bewustzijn;
 • Verandering in de urinefrequentie;
 • Het optreden of verergeren van psychiatrische stoornissen, stemmingswisselingen, of gedragsveranderingen;
 • Tekenen van een allergische reactie, moeizame ademhaling, ongewone heesheid, zwelling in het gezicht of de keel.

Plotselinge ontwenning van het geneesmiddel kan convulsies en hallucinaties veroorzaken. In geval van abrupte stopzetting van Baclofen, vooral na langdurig gebruik, kunnen symptomen van angst en vertroebeld bewustzijn, psychotische stoornissen, manie of paranoia, toevallen en een tijdelijke toename van spasticiteit optreden.

Het wordt aanbevolen de dosis geleidelijk te verminderen.

Baclofen: interactie met andere geneesmiddelen

Levodopa, carbidopa
Bij inname met Baclofen voor de behandeling van de ziekte van Parkinson zijn verschijnselen van vertroebeld bewustzijn, hallucinaties, misselijkheid en agitatie mogelijk. Gelijktijdig gebruik verergert ook de symptomen van de ziekte van Parkinson.

Geneesmiddelen die een depressie van het centrale zenuwstelsel veroorzaken
Bij inname in combinatie met spierverslappers, synthetische opiaten of alcohol kan een sterk sedatief effect optreden.

Ook neemt het risico op ademhalingsdepressie en een sterke daling van de bloeddruk toe.

Antidepressiva
Bij inname met antidepressiva kan de werking van Baclofen toenemen, wat leidt tot een afname van de spierspanning.

Opslag

Bewaar Baclofen tabletten op een droge plaats bij kamertemperatuur. Bewaar alle geneesmiddelen buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

De beste aanbieding voor Baclofen online op de markt

Onze online apotheek helpt u snel, gemakkelijk en veilig geneesmiddelen te verkrijgen.

Onze voordelen:

 • Originele geneesmiddelen. Wij kiezen alleen betrouwbare leveranciers en zorgvuldig geteste geneesmiddelen;
 • Snelle en hoogwaardige service, gemak en snelheid van bestellen;
 • Juiste prijs en mogelijkheid om te besparen met onze speciale aanbiedingen.

Wanneer u Baclofen online koopt, krijgt u de kans om snel het geneesmiddel te krijgen dat u nodig heeft tegen een betaalbare prijs zonder te wachten op een voorschrift van een arts.

Cookiebeleid

Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden om de browse-ervaring te verbeteren en u interessante inhoud aan te bieden. Door verder te surfen accepteert u ons cookiebeleid. Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten.