Winkelwagen 0
Clomid (Clomifen)

Clomid (Clomifen)

Clomid heeft met succes klinische proeven doorstaan en wordt over de hele wereld gebruikt voor de behandeling van onvruchtbaarheid bij vrouwen. Dit geneesmiddel zorgt bij vrouwen voor een regelmatige ovulatie, normaliseert de menstruatiecyclus en bevordert de rijping van de eicellen.

Clomid verhoogt de kans op conceptie met 60 % na de eerste behandelingscyclus, die niet langer dan 5 dagen duurt.

De voordelen van Clomid kunnen in een paar zinnen worden beschreven. Het gebruik ervan vergt minder uitgaven, terwijl de doeltreffendheid van de medicijnkuur niet geringer is dan bij IVF. Bovendien hoeft de patiënte geen chirurgische ingrepen te ondergaan, en de behandeling zelf verloopt zonder uitgesproken bijwerkingen. Clomid is dus een uitstekend alternatief voor chirurgische methoden voor de behandeling van onvruchtbaarheid, op voorwaarde dat de pathologie wordt veroorzaakt door hormonale stoornissen.

Actief bestanddeel: Clomiphene

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00
Antischimmelmiddelen
Verlies van het gewicht
Tegen haaruitval
Hartziekten
Anticoagulantia
Antikanker
Alcoholisme
Stoppen met roken
Spierontspanners

Generieke Clomid

Beschrijvingen

Geneesmiddel Info

 • Merknaam: Clomid;
 • Actief bestanddeel: Clomifen Citraat;
 • Fabrikant: Sanofi, Pacific, Bruno Pharma.

Werkzame stof Clomifen

Clomifen (Clomifeen) werd in 1967 goedgekeurd voor medisch gebruik. Dit is een geneesmiddel uit de categorie van ovulatie-inductoren, die door de WHO op een lijst is geplaatst.

Clomifen heeft een uitgesproken antiestrogene werking.

Oestrogenen spelen een belangrijke rol in het proces van conceptie. Dit hormoon:

 • Stimuleert de afscheiding van baarmoederhalsslijm (een gunstige omgeving die nodig is voor het leven, de beweging en de voeding van spermatozoa);
 • Stimuleert de afgifte van luteïniserend hormoon (LH);
 • Bevordert de regeneratie en groei van het baarmoederslijmvlies.

Een tekort of een teveel aan oestrogeen kan leiden tot de onmogelijkheid van ovulatie, en dus zwangerschap.

Clomifen heeft een uniek therapeutisch effect. Het heeft geen directe invloed op de oestrogeenconcentratie in het bloed, maar op de oestrogeenreceptoren, die zelf het niveau van het hormoon regelen.

Bij een oestrogeentekort verhogen deze receptoren hun activiteit, terwijl bij een overmaat aan oestrogeen - zij hun activiteit verlagen.

Clomid helpt alleen om de voorwaarden te scheppen voor een natuurlijke verandering in het niveau van oestrogeen in het vrouwelijk lichaam. Het is dus geen geneesmiddel voor hormoonvervangingstherapie en het heeft geen negatieve effecten op het vrouwelijk lichaam.

Onder invloed van het geneesmiddel neemt de concentratie van luteïniserend en follikelstimulerend hormoon in het vrouwelijk lichaam tijdelijk toe.

Dit effect duurt meestal 5 dagen, waarna de concentratie van deze hormonen daalt. Maar met een waarschijnlijkheid van meer dan 76 % verschijnen en rijpen een of meer follikels, wat leidt tot een verhoging van de oestrogeenconcentratie, waardoor uiteindelijk een halverwege de cyclus optredende LH-piek en de eisprong worden veroorzaakt.

Indicaties voor gebruik

Clomid wordt voorgeschreven voor pathologieën veroorzaakt door een onevenwicht van vrouwelijke geslachtshormonen in het lichaam, zoals:

 • Afwezigheid van menstruatie - amenorroe;
 • Te zeldzame menstruaties - oligomenorroe;
 • Disfunctionele baarmoederbloedingen;
 • Melkachtige tepelafscheiding die geen verband houdt met borstvoeding - galactorroe;
 • Laag aantal zaadcellen bij mannen - oligospermie;
 • Vergroting van de mannelijke borst - gynaecomastie.

Zoals uit de indicaties blijkt, wordt Clomid ook aanbevolen voor mannen met een verhoging van het oestrogeenniveau. In het mannelijk lichaam werkt het op dezelfde manier en helpt het om het niveau van vrouwelijke geslachtshormonen te verlagen en testosteron te verhogen.

Manieren om Clomid te kopen

Clomid is een geneesmiddel op recept dat in de meeste stadsapotheken wordt verkocht. U kunt naar uw arts gaan, een onderzoek ondergaan, een recept krijgen en pillen kopen bij een drogist bij u in de buurt.

Maar dit is niet altijd de beste methode. U moet betalen voor de consultatie van de arts, en Clomid-tabletten zijn vrij duur in een plaatselijke apotheek. Ze kunnen minstens 3 keer zo duur zijn als bij een online apotheek.

In onze online apotheek kunt u ook Clomid kopen, maar tegen een veel lagere prijs. Het minimaliseren van de kosten voor het onderhouden van een internetbron en directe leveringen van de fabrikant maken de prijs van Clomid online het meest geschikt voor de meeste mensen met een laag en gemiddeld inkomen. Wij zorgen ervoor dat elke klant van onze apotheek toegang heeft tot goedkope geneesmiddelen en zonder beperkingen voor zijn gezondheid kan zorgen.

Vergelijk zelf de prijzen en u zult zien dat Clomid online kopen in onze apotheek voordeliger is en geen invloed heeft op uw budget.

Behandelingsschema's en doseringen

Voor de succesvolle behandeling van anovulatoire onvruchtbaarheid wordt Clomid gebruikt in cycli/stadia van 5 dagen gedurende 1-6 maanden (afhankelijk van de snelheid waarmee de eisprong begint).

De eerste fase van de behandeling begint op de 5e dag van de menstruatiecyclus. U neemt 1 tablet Clomid 50 mg per dag gedurende 5 dagen. Na het beëindigen van het innemen van de pillen, moet u het optreden van de ovulatie controleren. Deze kan 7-18 dagen na het einde van de behandeling beginnen. Als dit niet gebeurt, moet de kuur worden herhaald.

Voor de tweede en volgende fasen van de behandeling moet u de dosis Clomid verhogen tot 100 mg per dag. Het schema wordt herhaald: begin de behandeling op de 5e dag van de menstruatiecyclus en ga hiermee door gedurende 10 dagen. Een verlenging van de behandelingsduur is noodzakelijk om de oestrogeenreceptoren langer onder controle te houden.

Clomid 100 mg tabletten worden gedurende ten minste 2-4 cycli ingenomen om de werkzaamheid van het geneesmiddel te evalueren en comorbiditeiten vast te stellen die de mogelijkheid van conceptie beïnvloeden.

Mannen met oligospermie wordt geadviseerd de behandeling te beginnen met een minimale dagelijkse dosis van Clomid 25 mg.

De tabletten worden 2-3 keer per dag ingenomen gedurende 3-4 maanden. Als de spermogrammen na een maand behandeling geen positieve dynamiek laten zien, kan de dosering worden verhoogd tot 50 mg, 2-3 keer per dag. De totale dagelijkse dosis mag niet meer dan 150 mg bedragen.

Aanbevelingen voor gebruik

De behandeling begint met een minimumdosis om de tolerantie voor Clomifen te testen.

 • De tabletten worden dagelijks ingenomen, ongeacht de voedselinname, zonder een enkele dosis te missen.
 • Het is zeer belangrijk om de pillen vanaf de 5e dag van de menstruatiecyclus in te nemen - niet later en niet eerder.
 • Als de menstruatie uitblijft, kan de behandeling op elke willekeurige dag beginnen.

Om de doeltreffendheid van Clomid te bepalen, moet na elke behandelingscyclus een transvaginale echografie worden uitgevoerd om de ontwikkeling van follikels te controleren.

Als er geen ovulatie optreedt, wordt de behandeling herhaald.

Gemiste dosis

U mag geen enkele dosis Clomid missen. Als u een dosis mist, moet u de hele kuur van voren af aan beginnen. Het nemen van een dubbele of driedubbele dosis zal geen verschil maken en kan bijwerkingen veroorzaken. Het is dus noodzakelijk om het doseringsschema zorgvuldig te volgen.

Voorzorgsmaatregelen

Het gebruik van Clomid is strikt gecontra-indiceerd bij de volgende diagnoses:

 • Ernstig lever-/ nierfalen;
 • Baarmoederbloedingen van onbekende oorsprong;
 • Neoplasma's in de hypofyse;
 • Pathologische disfuncties van de hypofyse;
 • Endometriose.

Gebruik van Clomid tijdens de zwangerschap

Clomid wordt gebruikt om de voortplantingsfunctie van mannen en vrouwen te verbeteren. Maar u moet het niet gebruiken tijdens de zwangerschap. Het gebruik van het geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan een miskraam veroorzaken en de zwangerschap beëindigen.

U moet ook vermijden het geneesmiddel te gebruiken tijdens de borstvoeding.

Mogelijke bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerking van Clomid is de omkeerbare eierstokvergroting bij vrouwen. Dit effect is natuurlijk bij een stijging van het niveau van vrouwelijke geslachtshormonen, dus het zal niet veel ongemak veroorzaken.

Meer zeldzame symptomen zijn: hoofdpijn, opvliegers, abdominale ongemakken/pijn.

Zeer zelden (bij minder dan 1% van de patiënten) kan het innemen van Clomid leiden tot leverontsteking, veranderingen in het bloedbeeld, baarmoederbloedingen.

Artsen noemen ook de mogelijkheid van meervoudige ovulaties en de kans op het verwekken van een tweeling of drieling als bijwerkingen. Dit is echter niet vaak het geval.

Clomid: wisselwerking met andere geneesmiddelen

Door het specifieke farmacologische werkingsmechanisme heeft Clomifen geen wisselwerking met de meeste bekende geneesmiddelen. Om deze reden wordt de behandeling uitgevoerd zonder specifieke beperkingen.

U hoeft alleen maar te onthouden dat tijdens de behandeling:

 • U moet stoppen met alcohol;
 • U mag geen twee geneesmiddelen met een vergelijkbaar effect tegelijk gebruiken, bijvoorbeeld Clomid en Tamoxifen;
 • U kunt aanvullende geneesmiddelen van gonadotrope hormonen gebruiken.

Opslag

Bewaren op een donkere plaats, buiten het bereik van kinderen, bij een temperatuur van niet meer dan 25°C.

Hoe kan ik Clomid online kopen?

Het prijsbeleid van onze online apotheek is ontworpen voor de breedste scala van consumenten. Zelfs als je een klein inkomen hebt, betekent dit niet dat je jezelf moet ontzeggen.

Het behoud van reproductieve gezondheid is ons doel. Daarom doen onze medewerkers er alles aan om ervoor te zorgen dat elke vrouw en man de mogelijkheid heeft om Clomid te kopen tegen lage prijzen en de hoop op het verwekken van een kind niet opgeeft.

Wij bieden onze klanten:

 • Prijzen onder de markt;
 • 24/7 technische ondersteuning;
 • Snelle levering bij u thuis;
 • Volledige veiligheid en anonimiteit van elke bestelling.

Het kopen van Clomid online, krijg je de kans om je droom te vervullen en een baby te krijgen.

Cookiebeleid

Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden om de browse-ervaring te verbeteren en u interessante inhoud aan te bieden. Door verder te surfen accepteert u ons cookiebeleid. Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten.